Припрема...

5. априла 2012.

Изјава за „Нове кикиндске новине“


Демократска странка Србије, и после конференције господина Ненада Грбића, сматра да је фабрика воде само маркетиншки, предизборни трик. Иако господин Грбић тврди другачије ја заиста не знам ни за једну изјаву господина Грбића од пре фебруара 2012. Године у којој он најављује као приоритет изградњу фабрике воде. Такве изјаве нема ни у архивама локалних новина, ни на сајту општине, па би било лепо да господин Грбић своју тврдњу да већ две године ради на овом питању нечим конкретно поткрепи. Уколико је, пак, на том пројекту рађено ван очију јавности две године, да би се јавност обавестила непосредно пред изборе, онда се не може рећи ништа друго него да се ради о још једном доказу да је све заправо предизборни маркетинг.

Ми господину Грбићу замерамо то што као члан Општинског већа, који је ресорно задужен за ово питање, није ни покушао да око овако важног питања постигне сагласност између политичких чинилаца и грађана, као и то што је покушао да начини преседан у политичкој пракси и да само неколико дана пред истек мандата задужи и град и грађане Кикинде, под не баш јасним условима и околностима, што је апсолутно недопустиво, чак и да ова власт има легитимитет, а не да влада туђим мандатима.

Посебно нас је забринула изјава више представника власти који кажу како, ето, наредна власт може да одустане од пројекта, ако то жели!? Па зар то није најбољи доказ одсуства било какве одговорности представника садашње власти? Па шта треба о нама да се прича, каква смо ми то средина у којој после сваке смене власти долази до отказивања пројеката и почињања испочетка? Какав ћемо углед да имамо? Ко ће да дође у такав град да инвестира, да уложи нешто, када види да се сваке четири године ствари могу окренути за 180 степени?

Ми у ДСС-у бисмо читав овај посао другачије радили. Најпре бисмо постигли апсолутну сагласност струке, политичких и друштвених чинилаца о томе у ком правцу треба ићи и како овај проблем треба решавати. Затим бисмо то решење понудили грађанима и од њих тражили подршку за пројекат. Да садашња власт није пожелела да себи припише заслуге за фабрику воде и да је наступила на овај начин, сигуран сам да одлука о изградњи не би била ни за кога спорна и била би једнодушно подржана и од грађана и од странака, како оних на власти, тако и оних у опозицији.