Припрема...

1. јула 2013.

Куда иду наши новци?


1Центар за улепшавање „Добак“ добио 500.000 динара, новац дат и малим трговинским радњама, а да нико не зна под којим условима је то урађено.

О томе како без икакве логике и разума покрајинска влада Бојана Пајтића троши новац пореских обвезника, сведочи чињеница да су за развој туризма у Војводини у 2012. години, између осталих, новац добиле и поједине козметичарске радње и посластичарнице!

Паре за винарије

– У извештају о извршењу покрајинске скупштинске одлуке о буџету АПВ за 2012. годину види се да је новац који је намењен као подршка развоју туризма у Војводини добила некаква козметичарска радња „Емили“, и то 150.000 динара. Ту је и посластичарница „Ћао, ћао“, која је добила субвенцију од 100.000 динара. Па хајте, молим вас, ово је небулоза. Баш ме интересује колико је туриста појело колач у овој посластичарници и колико их се нашминкало у козметичком салону – каже за Курир посланик ДСС у Скупштини Војводине Миленко Јованов.

Новац је тако добио и Центар за улепшавање и бомбоњерска радња „Добак“, којем је припало чак 500.000 динара, а исто толико добила је и винарија „Ковачевић“. Овајдила се и СТР Б94, која је добила 100.000 динара. При том, потпуно је непознато под којим условима је новац дат овим фирмама – који је рок враћања, да ли се обрачунава камата… Опозиција је више пута од покрајинске владе тражила да изнесе податке о резултатима трошења тог новца, али одговоре од Пајтића никад нису добили.

– Нас интересује како су те паре потрошене и која је конкретна добробит од тих субвенција. Међутим, покрајинска влада то нам никад није предочила. Ово нису ретки случајеви. У многим расходним ставкама буџета види се да су новац добијала нека приватна предузећа по веома сумњивим критеријумима. Овде се очигледно ради о томе да се паре дају како би се остварио нечији политички или приватни интерес. Неки су добијали довољно пара да читаве године ништа не морају да раде – каже Јованов.

Пајтић без коментара

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић није желео да коментарише наводе Миленка Јованова и упутио нас је на покрајинског секретара за привреду Мирослава Васина, који је рекао да у ДСС износе ове тврдње без основа, али да ће свакако проверити о чему је реч.

На комарце потрошили 1,3 милијарде

Прошле године Влада Војводине је издвојила 321,9 милиона динара за сузбијање комараца. За протекле четири године за ову намену укупно је потрошено, према грубој рачуници, око 1,3 милијарде динара. Па какви су то комарци кад је потребно толико новца за њихово уништавање, а за ту намену паре се издвајају и из локалних и републичког буџета – пита се Јованов.

Изворник текста: Курир