Припрема...

7. априла 2012.

Србима у Војводини наменили судбину Курда


Изјава дата на конференцији за медије у Кикинди, 03.04.2012.

Демократска странка Србије сматра да је стање у Војводини отишло у правцу који није добар и није позитиван. Последњи догађаји показују да ће се ствари и у будућности одвијати у лошем правцу.

Наиме, парола која се недавно појавила у јавности – „Војводина – република“, неодољиво подсећа на паролу „Косово – република“, коју су крајем осамдесетих узвикивали сепаратисти на Косову и Метохији. Посебно није за занемаривање то што Војводину републику траже некадашњи комунистички функционери, који очигледно данас, двадесет година касније, преписују рецепт својих партијских пријатеља, комунистичких функционера са Косова и Метохије, са којима су заједно владали на штету Србије и српског народа у целини. И ти косовскометохијски комунистички политичари тражили су најпре Косово – републику, па је сасвим јасно да се овде ради о испробаном обрасцу који почиње тражењем републике, а завршава се ратом, сецесијом и прогоном Срба са, или без, бубрега и других органа.

Иако ова иницијатива долази од ликова који су у потпуности усклађени са датумом када су паролу објавили – Првим априлом, међународним даном шале, забринутост рађа и чињеница да је ово само још једна у низу сличних активности које се ређају као на траци од усвајања неуставног Статута Војводине до данас. Сетимо се акција које су имале за циљ стварање неке нове – војвођанске нације, а затим и Закона о реституцији којим су, по диктату споља и под паролом „ЕУ нема алтернативу“, прихваћена решења да се имовина врати и припадницима фашистичких снага.

Изгледа да је неко испланирао да Срби у Војводини најпре остану без своје земље, свог народног имена, своје  културе, да би на крају остали и без својих кућа. Без хлеба смо већ остали захваљујући овој власти. Шта бисмо онда постали? Европски Курди.

Демократска странка Србије жели нешто сасвим другачије. Ми се кажемо Војводина – за људе са карактером. Залажемо се за онакву Војводину каквом су је видели Милетић, Пупин, Змај, Ђура Јакшић и сви они други, који су данас изгледа постали кандидати за брисање из историје, јер су били Срби и нису се стидели да то кажу, нити су дозвољавали да их било ко прекрсти у нешто друго.

Исто тако, ми у демократској странци Србије сматрамо да се мора зауставити свако даље цепање Србије и српског националног корпуса.

Време је да се каже доста даљем разбијању Србије, а управо ће народ на изборима имати прилику да то учини.