Припрема...

16. јануар 2012.

Власт да помогне радницима


 

Положај радника у великом броју кикиндских фирми је врло тежак и проблематичан, истакао је на конференцији за новинаре члан Извршног одбора ДСС, Миленко Јованов. По његовим речима постоје предузећа у којима су озбиљно угрожена права радника на синдикално организовање и зараде.

– Зато сматрамо да општина не сме да стоји са стране, као да се ништа не дешава. Локална самоуправа мора да узме активну улогу у решавању тих проблема. На жалост, локална власт рестриктивно тумачи своја овлашћења, чак не спроводи ни оно што је у њеној надлежности и ни не помишља да учествује у решавању проблема који наводно нису у њеној надлежности. За ДСС је све оно што се дешава у нашој општини у надлежности локалне самоуправе. Општинска власт треба да активно учествује у решавању свих проблема – рекао је Јованов.

Кикиндски ДСС ће Општинском већу предложити да формира локални Социјално економски савет, а ако ово тело већ постоји да оно коначно почне да ради.

ОО ДСС Агенцији за борбу против корупције поново ће поднети захтев да оцени да ли је директор великоселске „Козаре“ Владо Крејић, у сукобу интереса.

Ако он, са једне стране, саветује председника општине по питању пољопривреде, са друге стране је члан Комисије за издавање у закуп државног пољопривредног земљишта, а са треће води привредно друштво које учествује у лицитацијама за закуп тог земљишта, мислимо да је Крејић у вриштећем сукобу интереса. Агенција за борбу против корупције мора да се огласи о томе – рекао је Јованов.