Миленко Јованов

Миленко Јованов је рођен у Кикинди 13. септембра 1980. године.

У Кикинди завршава основну школу „Жарко Зрењанин“ где је за успех током школовања награђен Вуковом дипломом. Награђиван је дипломама за успех на општинским и међуопштинским такмичењима из историје.

У Кикинди завршава и Гимназију „Душан Васиљев“, после чега уписује и завршава Правни факултет у Београду.

Након основних студија, дипломирао је на специјалистичким струковним студијама Факултета политичких наука у Београду на смеру „Политичке партије и избори“.

Поред формалног образовања, учесник је и различитих неформалних образовних програма – „Школа напредних политичких вештина“ и „Програм за будуће политичке лидере“ (2006-2007) у организацији Националног демократског института (САД); семинара „Подизање капацитета младе политичке елите Србије“ – Процедуре и право ЕУ (2007) у организацији Београдске отворене школе и Фондације Конрад Аденауер; Годишњег семинара (2012-2013) у организацији Београдског фонда за политичку изузетност и Савета Европе; као и бројних семинара из области теорије политике и политичких вештина у организацији Интернационалног републиканског института, Националног демократског института, Фондације Конрад Аденауер…

Боравио у студијској посети Великој Британији (2005), у организацији Конзервативне партије где је био и посматрач на општим изборима, као и у студијској посети Немачкој (2007), у организацији Фондације Конрад Аденауер.

У априлу 2015. године, у Новом Саду организовао округли сто „Нови безбедносни изазови у Европи и Евроазији и улога Србије” на коме је од стране еминентних гостију из Русије представљена Организација за колективну безбедност и сарадњу – ОДКБ (рус. Организация Договора о коллективной безопасности).

Демократскoj странци Србије приступио је 20. августа 2001. године. Обављао је више дужности у Омладини Демократске странке Србије и био на функцијама члана Главног одбора, председника Окружног одбора за Северни Банат, члана Извршног одбора, портпарола и председника Покрајинског одбора за Војводину и потпредседника Странке. Због неслагања са начином руковођења странком и изабраног политичког правца, 23. маја 2015. подноси оставке на све функције и напушта Демократску странку Србије.

Српској напредној странци приступио је 12.августа 2015. године.

Након Четврте изборне скупштине, 28.маја 2016. године, на седници Главног одбора Странке изабран за потпредседника Главног одбора Српске напредне странке.

Био је члан Надзорног одбора Центра „Сава“ у Београду, као и члан Општинског већа у Кикинди.

Од 2012. године, посланик је у Скупштини АП Војводине и одборник у СО Кикинда. Од 02. јуна 2016. године, на позицији шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини АП Војводине.

Осим послова на јавним функцијама радио је као професор правне групе предмета у Економско-трговинској школи у Кикинди и као правник у две приватне компаније.

Бавио се фудбалом у млађим категоријама ОФК Кикинде.

Члан је Матице српске, најстарије српске књижевне, културне и научне институције.

Са супругом Неном и ћеркама Јањом и Мином живи у Кикинди.