Припрема...

23. јул 2011.

Довели нас до банкрота, па сада кукају!


Демократска странка Србије сматра да највиши представници покрајинске власти својим изјавама о „банкроту војвођанске привреде“ и недостатку новца за извођаче радова, поново покушавају да, у циљу сакривања сопствене неспособности и одговорности, одговорност пребаце на друге. Нико осим покрајинске власти не може да буде одговоран зато што се већ дуги низ година новац осиромашених грађана троши нетранспарентно и нерационално, зато што је незапосленост огромна, а грађани услове живота описују речима „Никад није било горе“.

Огромне количине новца потрошене су за потребе изборне кампање Демократске странке и других странака које чине покрајинску власт, на поновљеним локалним изборима у Ковину, Врбасу, Оџацима… Интересантно би било да се коначно јавности стави на увид шта је све рађено и грађено преко покрајинског Фонда за капитална улагања, када ниједне капиталне инвестиције у покрајини нема. Подсетићу да су представници покрајинског режима громогласно најављивали изградњу тунела кроз Фрушку Гору, Банатске магистрале, па чак и Ауто пута Рума – Румунска граница. Наравно, све ове најаве остале су само на нивоу празних прича, а Фонд за капитална улагања претворен је у Фонд за остваривање партијских жеља који у локалним самоуправама финансира радове обећане током изборних кампања, или зарад формирања локалних коалиција.

Управо због тога, Демократска странка Србије позива све органе и установе, које би требало да се баве борбом против корупције, да коначно обрате пажњу на најкорумпиранију администрацију у овом делу Европе – администрацију АП Војводине, која бахато и неконтролисано троши новац осиромашених грађана и која је својим понашањем довела на руб провалије целокупну привреду у покрајини.