Припрема...

6. септембар 2012.

Зашто је Пајтић нервозан?


Изјава за ТАНЈУГ

Уместо што прети кривичним пријавама председник Владе Војводине, Бојан Пајтић, требао би да одговори како је и на који начин трошио новац пореских обвезника. Уместо претњи, које указују на страх и панику покрајинског режима, председник Владе Војводине треба да објасни и како је успео да за осам година власти Војводину, од наразвијенијег дела Србије, доведе на ниво неразвијене регије.

Чињеница је, а нека господин Пајтић проба да докаже супротно, да је Фонд за капитална улагања Војводине за пет и по година рада поднео један једини извештај о раду, а потрошио је преко 70 милијарди динара. Чињеница је и да је господин Пајтић лично председник Управног одбора овог Фонда, што значи да он и те како зна како  је Фонд радио и како су трошене паре и зато је веома чудна, али и индикативна, његова љутита реакција на помињање ове теме. Чињеница је да су из буџета АП Војводине, за чије је трошење такође одговоран господин Пајтић, огромним новцем финасиране неке, најблаже речено чудне активности, као што је, рецимо, прскање комараца за које је у 2009. години издвојено десет пута више него за развој сточарства, као да је Војводина мочварно, а не пољопривредно подручје.

Јасно је да господин Пајтић није навикао да одговара на питања о трошењу новца, јер његова Влада, као ни он сам, није полагала рачуне никоме. Ни Скупштини Војводине, ни државним органима. Очигледно је да господин Пајтић неће презати ни од чега да такво стање буде и у наредном периоду – ни од претњи, али ни од тога да свако питање о сопственој одговорности прогласи нападом на Војводину. Управо зато државни органи треба што пре да испитају рад покрајинске Владе, њених секретаријата, Фондова и Јавних предузећа и установа, а онда ће бити потуно јасно и зашто господин Пајтић прети и зашто је нервозан.