Припрема...

19. децембар 2013.

Комадање Србије зарад уласка у ЕУ


408840_325901400779226_205104536192247_798260_1332773606_nДемократска странка Србије није изненађена најавама да ће се од Србије, зарад уласка у Европску унију, тражити да формира територијалну аутономију за Мађаре који живе у Србији. Очигледно је да Србију данас сматрају довољно слабом, а владу у Београду довољно расположеном за све уступке, па јој испоручују и овакве, најблаже речено, срамне захтеве, који представљају најдиректније уплитање у унутрашње уређење Србије као државе.

Оно што грађани треба да знају јесте да је територијална аутономија за Мађаре само први корак и да ће ускоро да се отвори питање имовине Немаца који су након Другог светског рата напустили Србију, а чија је имовина од стране њихових удружења процењена на око 60 милијарди евра, а затим и разних других уцена које већ најављују Хрватска, Румунија, Бугарска и друге земље.

Јасно је да је ЕУ наумила да Срби у Војводини најпре буду одсечени од Србије, стварањем од Војводине државе у држави, затим да на самом северу Србије на простору општина са већинским мађарским живљем постану мањина, да би на се крају отворило и питање њихове имовине коју ће да траже потомци Немаца који су некада живели у Србији.

Управо зато је потребно да се отвори јавна дебата о даљем путу Србије ка ЕУ, јер народ у великој мери није свестан свих уцена које се једна за другом стављају пред Србију, као и да се та дебата заврши референдумом на коме ће се грађани Србије изјаснити да ли прихватају све оно што ће Србију на евроунијском путу сачекати.