Припрема...

29. септембар 2011.

Насиље у Темерину је последица


панорама Темерина

Демократска странка Србије најоштрије осуђује поновљено насиље које се догодило у Темерину, када је један дечак претучен само зато што је Србин, и очекује од надлежних органа да хитно, енергично, ефикасно и најоштрије реагују, како би се јасно показало да се насиље и мржња неће толерисати. Свако минимизирање, заташкавање, или оправдавање овог насиља заправо значи саучесништво и помагање насилницима.

Јасно је да су одређене групе из понашања власти у Србији, која није реаговала на тзв. „Мађарски тепих“, која допушта да се сваког јула у Кањижи организује фестивал мађарских фашиста, која дозвољава да убица Срба, Јанош Дамјанич, добија споменик и улице у покрајини, али и која не чини ништа да заштити Србе на Косову и Метохији, као и државама бивше СФРЈ, схватиле да имају пуно право да своју мржњу према Србима исказују физичким нападима и да за то неће одговарати.

Такође, ова појава, пошто је сада јасно да се не ради о усамљеном инциденту, врло јасно показује шта чека Србе у Војводини када се заокружи процес расрбљавања Војводине, започет доношењем Статута покрајине.