Припрема...

15. март 2013.

Одлуком о ВАНУ изиграна Одлука УСС


1Прелазак чланова тзв. “Војвођанске академије наука и уметности” у новоформирано научно друштво „Академија науке, културе и уметности Војводине“ представља јасну поруку држави Србији да ће покрајинска власт оличена у Бојану Пајтићу и Демократској странци, наставити спровођење својих антиуставних и антидржавних планова које су зацртали доношењем неуставног Статута Војводине.

Уместо да изврше Одлуку Уставног суда, представници покрајинске власти већ седам месеци траже начин како да ту Одлуку изиграју, да све остане фактички непромењено, а да се њихов пројекат подржављења Војводине настави. За тај пројекат неопходна је установа која би се бавила стварањем идентитета нове државе и нације и зато је за покрајинску власт било од огромне важности да се пронађе начин да се изигра Одлука Уставног суда, односно да Пајтићева академија настави са радом.

Демократска странка Србије још једном позива органе државе Србије да коначно стану у крај самовољи и криминалном понашању Пајтићеве власти, која изгледа да нема намеру да престане са својим сепаратистичким авантурама и које, уколико не буду на време санционисане, могу да доведу до огромних последица.

Изјава ТАHJУГ-у