Припрема...

18. април 2013.

Пајтићу се не може веровати, још од Бодрума


Bojan-Pajtić1НОВИ САД – Демократска странка Србије (ДСС) сматра да се председнику Владе Војводине и заменику председника Демократске стране (ДС) Бојану Пајтићу не може веровати на реч и поново га позива да поднесе оставку, изјавио је данас портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов.

Он је реаговао поводом информације да су се Пајтић и заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш договорили да у текст Предлога декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине буде враћена реченица „аутономија Војводине је историјско и природно право њених грађана и њиховом вољом Војводина је у саставу Србије“.

„Уколико се као истинита покаже информација да је Бојан Пајтић прихватио да врати ту спорну реченицу у текст декларације, грађани Србије имаће прилику да се сами увере колико вреди и колико је дуготрајна његова реч, јавно изговорена више пута“, изјавио је Јованов Танјугу.

Он је казао да Пајтић на тај начин „наставља свој низ обмана и јавно изречених неистина“ и додао да је Пајтић својевремено, као шеф посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије, „машући тобожњом авионском картом обмањивао грађане да је Неда Арнерић (посланик ДС) од Бодрума до Београда стигла за 15 минута“ да би у скупштини Србије гласала за одређени закон.

Јованов је рекао и да је Пајтић, приликом доношења Статута Војводине, обмануо грађане да ће сам тражити од Уставног суда Србије оцену тог акта, као и да председник покрајинске владе свакодневно обмањује јавност причом о тобожњим новим радним местима, инвестицијама и добром животу у Војводини.

„После ове, најновије изречене неистине, која се тиче текста декларације коју је Пајтић саставио, Демократска странка Србије се пита може ли се веровати том човеку, да нема сепаратистичке намере и да му је стало до Србије. Ми сматрамо да не може и да зато треба да поднесе оставку и све своје изречене неистине објасни грађанима Војводине на изборима“, закључио је Јованов.

Извор: ТАНЈУГ