Припрема...

16. јун 2015.

20. децембар, реалан датум, уколико СВМ и ЛСВ напусте ДС


Готово све политичке странке се слажу у томе да локалне и покрајинске изборе не треба раздвајати него их треба одржати заједно због трошкова.

Услови за расписивање избора за 20. децембар стекли би се уколико ЛСВ и СВМ напусте владајућу коалицију и ДС. На такву могућност указује независни посланик у покрајинском парламенту Миленко Јованов.

Уколико се прате изјаве чланица владајуће коалиције СВМ-а и ЛСВ-а, које кажу да је раздвајање локалних и покрајинских избора неприхватљиво, то значи да се, ако Маја Гојковић распише изборе за 20. децембар, може очекивати да СВМ и ЛСВ или напусте владајућу коалицију или на други начин укажу на то да је 20. децембар и за њих прихватљив датум – објашњава Јованов. – И онда ће 20. децембра обједињено да се одрже сви избори у Србији, односно на локалном и покрајинском нивоу.

Додаје да би заиста било нерезонски и тешко објашњиво зашто би избори у покрајини евентуално били раздвојени од локалних. Каже да, уколико би те две чланице владајуће коалиције тражиле да избори заиста буду 20. децембра заједно с локалним, Пајтић и ДС би били у великом проблему да објасне зашто за њих тај датум није прихватљив.

Тад би се у потпуности открила њихова жеља да остану на власти, ако може и један дан после завршетка мандата, а не само до краја мандата – оцењује он.

http://www.dnevnik.rs/politika/20-decembar-realan-datum-ukoliko-svm-i-lsv-napuste-ds