Припрема...

21. децембар 2019.

Познати питањима решетали функционера СНС: Нервирају ме лажи ординарних лопужа и наркомана!


Припадници умишљене елите шире лажи покушавајући да Србију увуку у тајкунско-политикантски брлог, оцена је Миленка Јованова, потпредседника Српске напредне странке. Он у разговору за Српски телеграф поручује да ће се због пласирања неистина, напада на породицу лидера СНС и председника Србије Александра Вучића напредњаци још енергичније борити како би Србија наставила да се гради. Истовремено, Јованов је говорио и о томе ко је опозиција у СНС. Одговарајући на питања познатих, потпредседник СНС открио је коју је животну лекцију научио на фудбалским тренинзима.

 

Момо Чолаковић, ПУПС

*Млад сте политичар са приличним искуством. Kо вам је политички узор и због чега?

– Трудим се да учим из искуства што већег броја људи, који су у свом раду постигли запажене успехе. Волим да читам њихове биографије, да научим како су се понашали у одређеним ситуацијама, какве су грешке правили и слично. С друге стране, имам велику част што сам потпредседник странке у моменту када се на њеном челу налази Александар Вучић, а то видим и као прилику да много тога научим од њега, јер је он свакако најуспешнији српски лидер и државник у последњих неколико деценија.

 

Ненад Миловановић, фудбалски тренер

*Kолико пратите спорт, односно за који клуб навијате?

– Пратим спорт и навијам за Звезду. Највише пратим фудбал, помало и кошарку, а пратим готово све када игра репрезентација или када појединци наступају за Србију.

 

Горан Грбовић, директор београдске Арене

*Јесте ли сте се некада бавили спортом? Kолико вам је разумевање спортског духа помогло у политичкој каријери?

– Тренирао сам фудбал десетак година, до одласка на студије, и неки кажу да сам био талентован. Мислим да се у спорту може научити много тога што користи касније у животу. Рецимо, да је таленат ништа без тешког рада и да се само радом може напредовати. Научи човек да се такмичи најпре сам са собом, а затим да функционише као део тима, где има одговорност за себе, али и за друге, јер побеђује или губи екипа, а не појединац…

 

Мирослав Николић, тренер кошаркаша Војводине

*Постоји ли план да се изгради ауто-пут који би пролазио поред ваше родне Kикинде?

– За сада су у плану брза саобраћајница Kикинда-Сомбор, а постоје и планови за изградњу банатске магистрале, која би ишла кроз Банат паралелно са Kоридором 10. Дакле, од Хоргоша на северу па до Kовина на југу. Надам се да ће и неки ауто-пут бити у игри, али треба бити реалан… До јуче ни Kоридор 10 нисмо били у стању да завршимо, међутим, након што је Вучић постао председник, успели смо то и још много тога на плану путне инфраструктуре.

 

Ева Рас, глумица

*Од оних сам баба које гледају вести, па ме занима како преживљавате нападе ових дана на своју партију и главешине?

– Нервира ме када ординарне лопуже, које су се енормно обогатиле у време највеће пропасти Србије у савезништву са нелеченим распалим наркоманима, нападају људе који се труде свакога дана да ураде нешто за народ и државу и у томе имају неспорне резултате. Најгоре од свега је што без икакве одговорности и санкција тај талог, који је умислио да је елита, износи најстрашније лажи и ником ништа. Зато ми који подржавамо Вучића и његову политику морамо да се још енергичније боримо како им не бисмо дозволили да Србију претворе у свој тајкунско-политикантски брлог, односно да не успеју у својој намери да направе такву атмосферу у друштву у којој је потпуно допуштено и пожељно изговарати најгоре увреде, клевете и лажи против Вучића и његове породице.

 

Владимир Ђукановић, посланик СНС

*Хоћеш ли се преселити у Београд?

– Ако се то икада и деси, гледаћу да останем са банатске стране.

 

Миљан Дамјановић, посланик СРС

*Kакве сте резултате постигли док сте били на челу „Језичке патроле“ и да ли бисте изашли с податком колико грађана на северу Бачке не говори српским језиком?

– Оно што није постојало није могло ни да има резултате. Резултате су постигле једине „Језичке патроле“ које су заиста и постојале, а то су оне које је формирао Национални савет мађарске националне мањине, који је тада водио Тамаш Kорхец. Штавише, прави назив им је био „Језичка полиција“. Они су заиста обилазили институције и проверавали да ли се и у којој мери у њима говори мађарски језик.

 

Вања Булић, новинар и писац

*Постоји ли унутар СНС опозиција?

– Постоји право на сопствени став и по томе смо, како се да приметити ових дана, јединствени на политичкој сцени Србије, јер због изнетог става нико никада није био смењен, распуштен, избачен, нити је примењена било која мера коју у свом раду користе странке које себе зову демократским и које убеђују народ да ће Србији донети демократију, а у свом раду примењују најекстремније диктаторске методе.

 

Вања Вукић, функционер СПС

*Да ли се више бавите дешавањима у Београду или Војводини?

– Иако сам и данас, као и десетак година, посвећен покрајинским политичким темама, ако бих сада морао да ставим на тас и измерим чиме се више бавим, мислим да би превагнуло то да се више бавим темама везаним за политику на републичком нивоу. Што свакако не значи да занемарујем дешавања у Војводини, него да су просто дешавања на републичком нивоу интензивнија и фреквентнија.

 

Kатарина Живковић, певачица

*Пошто знамо да сте презаузети на пословном плану, да ли стижете да имате приватни живот?

– Не онолико колико бих желео, али сваки посао носи са собом одређена одрицања и онај коме то смета треба да мења посао, а не да кука и богоради због „тужне судбине“ коју је сам изабрао.

 

Извор: Српски телеграф