Припрема...

15. децембар 2018.

Ако изгубе, онда је крађа!


Овако би, у једној реченици, могла да се опише стратегија Ђиласовог, Обрадовићевог и Јеремићевог Савеза за Србију (СЗС) за тренутак када буду саопштени изборни резултати, у недељу увече. Они су овакав сценарио договорили на састанку одржаном почетком прошле недеље, открио је нашем листу извор из Демократске странке.

Kако каже наш саговорник, опозиционари су урадили интерно истраживање међу бирачима у Лучанима и резултати им се нису допали, па су морали да осмисле план Б.

Ђилас пао најниже до сада: Прво је лажно оптужио Вучића, а сада му се јавно извинио!

– Kада су видели расположење бирача, били су благо речено шокирани јер се испоставило да ће СНС убедљиво победити. Онда је пао договор да одмах у недељу увече оптуже власт за крађу. Тако ће бар мало смањити срамоту због дебакла, а добро ће им доћи и да ову измишљотину прикаче на списак наводних неслобода у Србији – објашњава наш извор.

Да све буде уверљивије, изасланици челника савеза последњу седмицу пред изборе провели су покушавајући да поједине мештане убеде да већ по објављивању првих резултата изађу у јавност с изјавама како их је СНС уцењивао и притискао.

Потпредседник СНС Миленко Јованов истиче за наш лист да су овакви наступи опозиције у изборној ноћи део већ уобичајеног фолклора који, како напомиње, неће изостати ни у Лучанима:

– На свим изборима слушамо исте приче, од лажи о силним пресељењима грађана, па до крађе избора у којима се победа СНС ни на који начин не доводи у питање. Увек иза тих оптужби стоје неки њихови интереси да се на овај или онај начин домогну власти, тако да, кад не могу преко избора, онда покушавају мимо њих. Очекује их страшан пораз, па је нервоза велика.

Извор: Српски телеграф