Припрема...

9. август 2013.

Ако падне Статут, пада и Пајтић


politika-pre-tekstaМиленко Јованов, портпарол војвођанског ДСС-а, подсећа Пајтића да не говори истину када је за „Политику” изјавио да му не пада на памет да поднесе оставку.

Покрајински премијер је рекао да ће поднети оставку ако се утврди неправилност у раду у Развојној банци Војводине. Пет особа је ухапшено, а он и даље не подноси оставку. Очигледно је да у том смислу Бојан Пајтић ни корак није одмакао од афере ’Бодрум’. И даље обмањује грађане, као онда када је махао лажним картама из Бодрума”, објашњава Јованов.

У ДСС-у сматрају да би одлука Уставног суда Србије о уставности Статута АП Војводине могла да буде преломни моменат. Иако та одлука не може да произведе правне последице, то јест да доведе до расписивања превремених покрајинских избора, портпарол ДСС-а Миленко Јованов каже да би Пајтићева влада тиме потпуно изгубила легитимитет.

Знам да њих то не обавезује, али свако ко и мало држи до демократских принципа, начела и устројства државе, морао би да реагује на једну такву евентуалну одлуку, јер би она значила да је комплетан систем у покрајини заснован на неуставним актима. Знате, избори су одржани по статуту, Влада Војводине је формирана по статуту, а статут неуставан, а већ су оспорене и надлежности за које смо се надметали на изборима. И друга ствар, грађани на претходним покрајинским изборима заиста нису знали за све размере сумњивих радњи које се повезују са покрајинском влашћу. Ту мислим на Развојну банку Војводине, Тесла банку, Фонда за капитална улагања, па и саме секретаријате.“

А. Комненовић / Политика