Припрема...

17. август 2023.

Алексићеви и Јеремићеви посланици у клинчу у скупштини!


Сукоб Вука Јеремића, председника Народне странке, и Мирослава Алексића, сада већ бившег члана те исте партије, претходних месеци је дрмао опозициону сцену. Након гомиле увреда, свађа, покушаја пуча, све се завршило тако што је Алексић напустио Народну странку и формирао свој посланичку клуб у Скупштини Србије.

Ало! је поводом распореда седења, који је опозиционарима, чини се, најбитнији јер се нон-стоп око њега свађају, контактирао с Миленком Јовановим, председником Административног одбора, који је још у јулу у интервјуу за наш лист прогнозирао, и био у праву када је рекао да ће се Народна странка распасти, те да ће парламент добити нову посланичку групу.

– У интервјуу за ваш лист који смо радили почетком јула најавио сам такав расплет. За сада се нису јављали око распореда седења, али то не значи и да неће – каже Јованов за наш лист и додаје:

– И, као што видите, уместо да ураде нешто конкретно за грађане Србије, они се током читавог мандата баве собом. Подсетићу да је овај мандат започео псовкама и свађом између Маринике Тепић и Мирослава Алексића око места за се дење, затим је уследила свађа око истог питања посланика коалиције НАДА са Ћутом, а сада су изгледа завршили са окршајима између посланичких група и прелазе на сукобе посланика унутар некада исте посланичке групе. Јованов је рекао да ће, уколико му стигне захтев око распореда седења, то решавати Административни одбор.

– Наравно, ако Административни одбор добије некакав захтев, решаваћемо га, али ја заиста више не могу да испратим ко у опозицији са ким прича и сарађује, ко се посвађао, ко сарађује тајно итд. То се мења из дана у дан и оно што важи данас, већ сутра не мора да буде, тако да је тешко пронаћи некакво трајно решење. Таман их сместимо, а они се посвађају и онда Јово наново, све из почетка – закључио је Јованов.