Припрема...

8. децембар 2022.

Аљбин Курти не престаје са провокацијама


О ситуацији на Косову и Метохији, Самиту ЕУ – Западни Балкан у Тирани, смањењу трошкова роминга између Западног Балкана и Европске уније за РТС је говорио Миленко Јованов шеф посланичке групе Александар Вучић – Заједно можемо све.

Низ инцидената забележени су на Косову и Метохији у претходних неколико дана. Последњи су забележени касно синоћ када су у северном делу Косовске Митровице одјекнуле две детонације, једна у Бошњачкој махали, друга у Микронасељу.

Јованов наводи да Аљбин Курти не престаје са провокацијама.

„Не престаје малтретирање Срба, а искрен да будем, мислим да би био политички врло наиван ако бих помислио да је Курти толико силан и моћан да без било чије подршке може да се понаша онако како се понаша и да буквално свакога дана имамо нову кризу на КиМ и питање је тренутка кад може да ескалира. Ствари су прилично напете, Срби су напети, провокације су сталне и неко као да намерно изазива сукобе“, наводи Јованов.

Говорећи о Самиту Европска унија – Западни Балкан у Тирани, Јованов наводи да су кључне поруке са самита из Тиране – економија и сарадња.

„То је оно што је најважније када је Балкан у питању. Просто да један период који је за нама, који је био обележен сукобима, који је био обележен нестабилношћу Балкана дакле заменимо једним периодом развоја“, оцењује Јованов.