Припрема...

9. мај 2016.

АЛО: МИЛЕНКО ЈОВАНОВ, УЗДАНИЦА НАПРЕДЊАКА Ово је човек коме Вучић верује


Миленко Јованов (35), функционер СНС-а из Кикинде, кога је премијер Вучић на сав глас исхвалио, иако је склон да много чешће критикује, по свему судећи је млади човек о коме ће се тек причати и који ће тек заузети важне партијске и државне функције.

У разговору за „Ало!“, он је показао још једну лепу особину – скромност.
Вучић је рекао да га Јованов подесећа на њега када је био млад, да је борац без страха и мане.

Ко је Миленко Јованов?

Миленко Јованов је рођен у Кикинди 1980. године. Завршио је Правни факултет у Београду. ДСС-у је приступио 2001. године. Због неслагања са начином руковођења странком и изабраног политичког правца, у мају 2015. је поднео оставке на све функције, да би након неколико месеци приступио СНС-у.

– Има један млад момак који је код нас дошао из ДСС-а. Није хтео да се појављује шест месеци. Реч је о Миленку Јованову из Кикинде. Он има изванредну енергију, борац је без страха и мане. Подсећа ме на време када сам ја био млад. Има изузетну будућност пред собом. Запамтите то име – рекао је Вучић у једном интервјуу.

Јованову, како каже за наш лист, речи премијера и лидера СНС-а значе много.
– Велика је то част, али и одговорност и обавеза да у наредном периоду потврдим све те речи. Заиста је ово велико признање за мене. Али у СНС-у има још много квалитетних појединаца, моје колеге су изузетно марљиве и посвећене, али нису у целој причи важни појединци, Србији је важан тим, Србији треба тим – прича Јованов.

На наше питање да ли му је премијер Вучић својеврсан политички узор, одговара:
– Ја се увек осврћем на личности из историје на које могу да се угледам, то су Карађорђе, Милош, а премијер ће због својих резултата засигурно оставити траг у историји. Комплетна странка подржава оно што он ради и трудимо се да му помогнемо и да га пратимо – каже он

Одговарајући на питање који кадрови СНС-а би могли да Шешељу изађу на мегдан у парламенту, каже да са лидером радикала жели дебате, а никако да од Скупштине прави ријалити.

– Важно је да се те дебате воде агрументима и чињеницама, од политике се не сме правити ријалити – рекао је он.

Следи подмлађивање странке

Како за „Ало!“ каже функционер СНС-а Владимир Ђукановић, могло би се десити да у наредном периоду млади људи добију важне позиције у СНС-у. – Ја се искрено надам да ће тако бити, јер мислим да је дошло време да млађи преузуму неке позиције, а да се ми мало маторији склонимо. Ми заиста имам много образованих, квалитетних младих кадрова и треба да добију своју шансу. Ево, ја бих их први подржао и гласао за њих. Један од њих је свакако Јованов. То је невероватно квалитетан човек и, искрено, био сам пресећан када је напустио ДСС и дошао кад нас – каже Ђукановић.

http://www.alo.rs/ovo-je-covek-kome-vucic-veruje/49411