Припрема...

30. мај 2021.

Бахати тајкун вређа грађане Србије


Реченица Драгана Ђиласа да се грађани Србије могу купити за тридесет евра није само увреда за грађане у Србији, него и најбољи показатељ са колико бахатости, понижавања и омаловажавања о сопственом народу говори бахати тајкун који се на грбачи тог истог народа обогатио.

Узгред, да је то заиста истина и да су грађани Србије заиста на продају за тридесет евра, како каже бахати тајкун, он би само новцем пронађеним на рачунима у иностранству, а ради се о 58 милиона евра, могао да „купи“ скоро два милиона гласова, а познато је да уз сву медијску машинерију којом управља и уз сав новац који има, тешко може да добаци и то десетине од тога.

Зна то и бахати тајкун. Зна да га народ неће. Зато га и вређа. И зато за председничког кандидата тражи академика, глумца, или музичара, а ускоро ће заустављати и случајне пролазнике и молити их да се кандидују на изборима уместо њега. А зашто, када је поново рекао да Вучић нема подршку, да народ у њега нема поверења, да сигурно губи и председничке и београдске изборе, осим ако није свестан колико је истина све оно што говори?

Јасно је да Ђиласов генијални машински мозак не може да разуме да Вучић одлази ноћу да обилази болнице, јер бахати тајкун у то време жваће своју последњу пластичну кашичицу и спрема се да спава. Јасно је и да не може да схвати да народ Србије својим очима види путеве, фабрике, болнице, школе, које је Вучић изградио, јер је заслепљен мржњом.

Али требало би да се потруди да разуме да му се суочавање са истином и реалношћу приближава, ма колико од тога бежао. Да ће и његове малобројне присталице ускоро имати прилику да виде колико је далеко од истине да Вучић само што није пао и да му пада популарност, али и како их је Ђилас брутално у очи лагао и, најзад, да нема ни академика, ни глумца ни сукње иза које ће моћи да се сакрије од суда народа.

Оног истог народа на чији се рачун обогатио и кога данас бахато вређа.