Припрема...

11. новембар 2012.

„Бал вампира“ комунистичких аутономаша


Изјава за агенцију БЕТА

Hервоза представника покрајинског режима све je већа, како се истраге о корупцији ближе покрајинским органима. Чини се да би, сада већ са великом дозом сигурности, могло да се каже да ће сваки покушај државе да утврди ко је и како потрошио „наше новце“ војвођани по професији покушати да представе као напад на аутономију и грађане покрајине, јер је очигледно да тзв. „војвођанско питање“ више није ни питање надлежности, ни питање аутономије, већ једино и само питање борбе против корупције и криминала у Србији.

Изјава господина Егерешија да питање статуса Војводине још није решено, представља нову провокацију, јер не можемо да верујемо да господин Егереши не зна да је питање статуса Срема, Баната и Бачке решено још 1918. године, као што је решено и Уставом Србије, који је данас најчвршћи бедем растурању Србије било да се ради о директном, или прикривеним сепаратизму.

Веома је лицемерно да господин Егереши говори о економском пропадању покрајине, јер је управо за време његовог мандата просечна плата у покрајини, по први пут у историји, пала испод републичког просека, незапосленост достигла свој врхунац, а све то док се новац грађана покрајине трошио без икакве контроле у Развојној банци Војводине, Фонду за капитална улагања, покрајинским јавним предузећима и у Влади Војводине.

На крају, позивамо господина Егерешија и друге учеснике ове трибине који су обављали државне функције да јавно кажу грађанима Србије да ли су били неискрени онда када су се, ступајући на функције, заклињали да ће поштовати уставни поредак, сувереност и независност Србије, или сада када се залажу да Србија као држава фактички престане да постоји.

Што се других учесника на овом аутомномашком „Балу вампира“ и њихових наклапања тиче, остаје само да се питамо да ли ће комунисти поново по Војводини чупати бркове и да ли ће Титовим комунистима икада бити доста српске крви, страдања и пропасти?