Припрема...

20. април 2017.

Банатска магистрала је важан пројекат за Покрајинску владу


Просторни план подручја посебне намене за Банатску магистралу на седници Скупштине Војводине подржали су и посланици владајуће коалиције и опозиције. Овај пројекат један је од инфраструктурних приоритета Покрајинске владе, а омогућиће регионално спајање Баната и инфраструктурно повезивање.

– Важно је да грађани знају да ова Покрајинска влада од свог формирања предузима све неопходне кораке како би се пројекат Банатске магистрале и реализовао. То је до сада била само прича у изборним кампањама, којом су грађани Баната замајавани. Усвојен је просторни план што је важан корак. Томе је претходила јавна расправа која се односила на сам нацрт просторног плана и на који су поједине локалне самоуправе имале примедбе, а међу њима и Кикинда. Представници Кикинде указали су на изградњу обилазнице како путна инфраструктура у самом граду не би била преоптерећена и та примедба је усвојена – истакао је Миленко Јованов, покрајински посланик.

Банатска магистрала, повезиваће северни и јужни део Баната, од Кнежевца до Ковина и биће паралелана са трасом Коридора 10, што ће омогућити већи проток робе и људи.

-Банатска магистрала неће сутра почети да се гради, то морам да напоменем. Ми се никада нећемо бавити обмањивањем грађана, али без просторног плана и осталих усвојених докумената неће моћи да почне изградња магистрале. У наредном периоду очекује нас још посла, а када сам пројекат буде завршен тражићемо средства да се магистрала изгради – рекао је Јованов.

Предност будуће магистрале је и у томе што ће се она градити на постојаћој траси пута М24 од Ковина, преко Панчева, Зрењанина и Кикинде до Чоке, са два крака, једим према аутопуту Е75, а другим према Ђали.Банатска магистрала важан је саобраћајни и инфраструктурни пројекат, а допринеће и привредном развоју, јер без одговарајуће саобраћајне инфраструктуре нема инвестиција.

Извор: РТВ РУБИН Кикинда