Припрема...

19. август 2016.

Бедан покушај злоупотребе имена српских најбољих спортиста


Директор Демократске странке Амир Бислими наставио је са провокацијама на друштвеној мрежи Твитер, када је после медаље Давора Штефанека и медаљу српске атлетичарке Иване Шпановић приписао Војводини, а не Србији!

– Ивана Шпановић да донесе још једну медаљу за Војводину – написао је Бислими и тако наставио са провокацијама, јер је претходно освојено злато у рвању Давора Штефанека приписао Војводини, а не Србији.

Директору Демократске странке подршку је пружила и ћерка Ђорђа Балашевића, Беба, која је написала: „Биће то прва медаља за северну српску покрајину”.

Занимљиво је и то да су прозивке да су медаље освојене за Војводину уследиле баш кад и скандалозне провокације из Хрватске да је Штефанек Хрват, што је за „Ало!” демантовала рвачева мајка.

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов за „Ало!” каже да је реч о бедном покушају да се преко српских спортиста остваре сепаратистички циљеви.

– Ово је засита бедан покушај злоупотребе имена српских најбољих спортиста за промоцију сепаратистичких идеја Демократске странке. Ипак, не може Бислими и Балашевићева да баце сенку ни на њихове сјајне резултате, ни на јасно показан однос према Србији. А и верујем да је њему и сличнима много тешко да гледају успехе Србије на било ком пољу, па сироти покушавају на овако јадан начин да скрену пажњу са оних који је заиста заслужују, а то су сјајни спортисти Србије, који би требало да буду наш понос – каже Јованов.

Бислими је код првог твита за Штефанекову медаљу објашњавао да је то написао јер је Давор рођен у Војводини и да би, да је којим случајем он Шумадинац, написао да је Шумадија добила златну медаљу.