Припрема...

9. мај 2016.

БЛИЦ: У њему Вучић препознаје себе


Велика је част када добијете похвале од човека који постиже изванредне резултате и на економском и спољнополитичком плану. Али колика је част толико је и одговорност да потврдите те похвале својим радом, каже у изјави за „Блиц“ Миленко Јованов из СНС, којег је премијер Александар Вучић похвалио у интервјуу за „Блиц“.

Вучић је навео да „Јованов има изванредну енергију, да је борац без страха и мане и да га подсећа на време кад је он био млад“.

– Има изванредну будућност пред собом. Запамтите то име – поручио је он.

Јованов (36), који је иначе из Кикинде, дипломирано је на Правном факултету, док је специјалистичке студије завршио на Факултету политичких наука у Београду на тему „Политичке партије и избори“.

Од 2001. је у политици. Био је члан ДСС до маја 2015. у којој је догурао до места потпредседника странке и председника покрајинског одбора за Војводину, док је посланик у војвођанском парламенту од 2012.

Напустио је ДСС због неслагања са руководством и у августу прошле године придружио се СНС-у.

– Тада ми је постало јасно колико Вучићева политика даје резултате. То је било након догађаја као што су одбијања резолуције о геноциду у Сребреници и наше победе у царинском рату са Хрватском. Схватио сам да Вучићева Влада има подршку и Москве и Брисела и да се то може постићи уколико се води одговорна политика – објашњава Јованов за „Блиц“.

Он наводи да је са напредњацима сарађивао и пре него што им се прикључио у Војводини где су били опозиција Бојану Пајтићу и ДС-у и где су се како каже борили заједно против Пајтићеве погубне политике.

Вучића је први пут и упознао 2013. на једном од радних састанака у Војводини.

– СНС има велики број младих, образованих и одговорних људи који су спремни да Србији врате место и углед који је имала у историји, а да с друге стране постане модерна, уређена и стабилна држава, пре свега у економском смислу – каже Јованов.

На питање да ли му импонује када премијер, који је иначе шкрт на похвалама, каже да треба запамтити његово име, Јованов одговара:

– Ниједно име није толико важно, колико је важно да свако од нас уради колико може за будућност Србије.

http://www.blic.rs/vesti/politika/u-njemu-vucic-prepoznaje-sebe/l7nrylw