Припрема...

22. фебруар 2021.

Бојкот опозиција прескаче трку у Зајечару и Косјерићу


Редовни локални избори у Зсајечару и Косјерићу 28. марта најбољи су показатељ политичког стања у Србији. Владајуће Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије већ су предале изборне листе и њихови активисти су кренули у кампању. Док је власт озбиљно схватила ново одмеравање политичке снаге, у редовима опозиције дошло је поново до поделе. овог пута на тему да ли треба изаћу на локалне изборе или сачекати да се заврши најављени међустраначки дијалог под покровитељством Европске уније.

Потпредседник СНС-а Миленко Јованов за „Политику“ наводи да не жели да се бави било каквим предвиђањима ближе или даље политичке будућности када је реч о томе ко ће с ким бити на једној листи. Каже да је све то пред нама, да ће о томе одлучивати страначки органи када дође време за то и тада ће тачно знати која ће бити одлука. „Локалне изборе и локалне прилике не треба гледати на нивоу републике, а да ли ће се то пресликати на београдске изборе и републички ниво, имаћемо прилику ускоро да сазнамо“, каже Јованов.

Коментаришући наводе бојкоташке опозиције да прескачу и локалне изборе у Зајечару, Косјерићу и Прешеву, Миленко Јованов каже да се тај део опозиције оличен у странкама и појединцима бившег режима дуже време понаша по принципу који је својевремено успоставио Бата Живојиновић у филму „У раљама живота“ обраћајући се Штефици Цвек. „И све се на крају заврши тако, много буке ни око чега. Као и увек громогласно су најавили учешће на изборима, а онда се неко досетио да би ваљало отићи у Зајечар. Када су тамо стигли, схватили су да их нико не подржава и да на изборима немају шта да траже, па су подвили реп и вратили се у ‘круг двојке’ у Београду и ‘Твитеp’, наставили да живе у својим балонима где су много моћни и много јаки  и чекају сат када ће пасти Вучић“, каже Јованов.