Припрема...

16. април 2015.

Боље бисмо прошли са Алибабом, него са ДС-ом


Влада Бојана Пајтића, осим једанаест „покрајинских министара”, има и 75 функционера на високим позицијама. Тако да на сваког покрајинског секретара дође у просеку још седморо функционера – по један заменик, подсекретар и пет помоћника. У здању некадашње Бановине седи девет заменика, 11 подсекретара и 55 помоћника секретара, подаци су који се могу пронаћи на интернет страницама покрајинских секретаријата. Већина их је из Демократске странке, која је стожер владајуће коалиције у Војводини. Та странка има четири заменика секретара, Лига социјалдемократа Војводине такође четири, а Савез војвођанских Мађара једног. Плате заменика су око 110.000 динара у нето износу, а нешто мање зарађују подсекретари и помоћници.

„Чињеница да покрајинска влада има толико заменика, подсекретара и помоћника показује да је она постала сигурна кућа за незбринуте функционере ДС-а који су после пада са власти у локалним самоуправама уточиште нашли у покрајинским кабинетима”, каже за „Политику” посланик Демократске странке Србије Миленко Јованов, додајући да би „грађани Србије који живе у Војводини боље прошли са Алибабом и његових 40 другара”.

Он сматра да иза борбе покрајинске власти у вези с финансирањем Војводине стоји потреба да се финансира један нарасли бирократски апарат.

Политика/С.Николић