Припрема...

12. март 2020.

Борба за сваки глас


Ови избори неће бити нимало лаки, на шта указује  неколико упозоравајућих чињеница – упозорава  чланове и симпатизере своје партије Миленко Јованов

– Српска напредна странка прва је предала изборне листе на свим нивоима,а то показује нашу велику организованост, али и жељу грађана да потписом подрже  политику Александра Вучића. Ипак, то не значи да ће предстојећи избори за нас бити лаки. Напротив. Неколико чињеница на то указује.

МЛАДИ УЗДАНИЦА

-Надам се да ћемо  огромном енергијом, коју, пре свега, очекујем од младих  људи на нашим листама, доћи до циља који смо пред себе поставили. А то је да се најмање понови резултат из 2016. године – јасан је Миленко Јованов.

Тако каже потпредседник СНС и посланички кандидат Миленко Јованов, коментаришући у јавности  увелико формирану, а код појединих политичких активиста учестало апострофирану, констатацију – да ће напредњаци без велике муке до изборног трона. Јованов, с тим у вези, наглашава да следи веома дуга кампања, од готово два месеца, која носи одређену неизвесност:

Прво, појашњава Јованов, различити догађаји за то време су могући, а које у овом моменту нико не може да предвиди. И не морају се ти догађаји десити у Србији, а да могу да утичу на определење бирача. Друго, на изборима учествују странке које не вређају људе који подржавају Александра Вучића и које на пристојан начин  представљају своју политику, па зато можда могу да преотму неке традиционалне бираче СНС.

– И треће, наши политички противници одавно већ воде кампању, пласирајући заводљиву причу да је на овим изборима све већ познато и да се резултат већ зна. Таквом тврдњом настоје да се наши активисти и бирачи опусте, па ноншалантно на дан избора понашају. Циљ им је јасан. Хоће да СНС има мање од 50 одсто мандата у Скупштини Србије, што би омогућило свима осталима да покушају да формирају власт без Српске напредне странке. Дакле, ови избори неће бити нимало лаки, пред нама су озбиљни изазови и борба за сваки глас   – разазнаје Јованов крајњу намеру изборних  ривала, шаљући упозорење страначким колегама и поштоваоцима СНС и Александра Вучића – да се не понесу, већ да  изборну  кампању и гласање схвате крајње озбиљно.

Извор: Нове кикиндске новине