Припрема...

11. фебруар 2023.

Борис Тадић ће заувек остати упамћен као штеточина


Докле Борис Тадић мисли да потцењује грађане Србије и да им бедним лажима на друштвеним мрежама поручује да није септембра 2010. изместио питање Косова и Метохије из Уједињених нација пред тела Европске уније, иако цела земља зна да јесте?!

Зар Тадић мисли да је народ заборавио како је писан предлог резолуције за Генералну скупштину УН и како је након разговора са Кетрин Ештон из те резолуције избацио део који је указао на једнострану сецесију, затим и део који се тицао позивања на Резолицију 1244, али је убацио реченицу: „Поздравља се спремност ЕУ да олакша процес дијалога између страна“?

Зар мисли да је народ заборавио како је заједно са својим шефом дипломатије, Вуком Јеремићем, шибицарио и лагао представнике Русије и Кине, од којих је претходно тражио подршку, а онда им иза леђа мењао текст предложене резолуције?

Исти тај Борис Тадић је Данијелу Фриду изговорио реченицу: „Независност Косова не мора нужно да значи „губитак“ ако се подесно одреди у умовима бирача“. Да је то рекао данас, никакве штете не би било, јер је Борис Тадић данас само безвредни политички отпад. Проблем је што је то изговорио и такву политику водио као председник Републике.

И сада, јадан, мисли да је прошло довољно времена, да је народ заборавио све што је радио и да лажима може да се опере од последица своје штеточинске политике.

Није. И неће.

Заувек ће остати упамћен као штеточина која је након свих направљених глупости на штету Србије, још и преко посредника преклињала да се одложи проглашење независности „Косова“. Али не заувек и не да би га сачувао, већ да му то проглашење не би сметало на председничким изборима.