Припрема...

12. мај 2020.

Бошко трансформер више ни не зна шта хоће


Лидер Двери Бошко Обрадовић, саборац Драгана Ђиласа у Савезу за Србију, показао је невероватну моћ трансформације. За 12 сати методе фашистичког вође Адолфа Хитлера заменио је тактиком ненасилне борбе, коју је промењивао Махатма Ганди

Обрадовић је прво демонстрирао фашизам дивљањем и батинанањем на степеништу Скупштине Србије, где је повредио посланика СНС Марјана Ристичевића, поцепали су му уво. На истом месту, копирајући затим самосталног посланика Миладина Шеварлића, у недељу је ступио у штрајк глађу, који је зато одустао од протеста.

Упитан да ли је размишљао о томе како да се смире тензије у којима и он учествује, Обрадовић је казао да инциденти воде само у даљи грађански сукоб. Додао је да је желео на „гандијевски и хришћански начин“ да позове да се седне за сто и разговара. Штрајк глађу можда је, додао је, последњи вид ненасилне борбе да би се превазишла криза. Поновио је да тражи одлагање избора јер су ови епидемиолошки ризични, од јуче неуставни и недемократски. Рекао је да се осећа добро и да за „хришћане који познају пост строжи пост није нешто што може да их узнемири“.

Занимљив је пут прешао – од следбеника Хитлерових метода до следбеника Гандијевих метода, у само 12 сати. Али не може и не сме да се деси да буде заборављено да је Бошко Обрадовић увео насиље у политички живот у Србији. Од моторних тестера до линчовања посланика. Зато му је време да одговара, а не да се договара о било чему… – каже за Српски телеграф потпредседник СНС Миленко Јованов.

Обрадовић се, како оцењује, предомислио јер је ушао у такву фазу:

Можда сутра умисли да је џедај. Kо зна… Он и Ђилас су одавно да им се не може веровати.

Извор: Српски телеграф