Припрема...

3. август 2019.

Бошко већ планира да спречи изборе


Лидер Двери износи услове, а тражи и потпис власти на заједничком документу као гаранцију уочи гласања за парламент. Јованов: Грдно се вара ако мисли да ће те сулуде фашистичке идеје да оствари СПРЕЧИЋЕМО изборе уколико не буду регуларни и ако власт не прихвати препоруке Стручног тима и захтеве протеста „1 од 5 милиона“ – тако је у петак запретио председник Двери Бошко Обрадовић.

Он је поручио да неће ћутке прећи преко непоштених избора и изнео је шта би, по његовом мишљењу, требало да се уради:

– За договор власти и опозиције морају да постоје одређене гаранције и да буде стављен потпис обеју страна на заједнички документ који би настао као резултат преговора. Иначе, власт изабрана на недемократским изборима неће бити легитимна.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже, за „Новости“, да не постоји начин да део опозиције са минорном подршком може да спречи одржавање избора:
– Такве изјаве су ноторна глупост. Међутим, не сумњам у Обрадовићеву агресивну природу и фашистичке идеје, чија је суштина да се укину избори. Грдно се вара ако мисли да ће те сулуде идеје тек тако да остварује у Србији. Већ ова његова најава је најдиректнији удар на државу и њено устројство. Зато државни органи треба да се позабаве Обрадовићем, ма колико он деловао неурачунљиво.

На најаве спречавања избора у четвртак је реаговао и председник Србије Александар Вучић изјавом да се такав филм неће гледати, да мале странке, које све заједно имају око 10 одсто подршке, зауставе народ да изађе на редовне изборе.

Извор: Вечерње новости