Припрема...

3. фебруар 2018.

Бујке отпушта Жику Шареницу због подршке Вучићу


Директор јавног сервиса Драган Бујошевић активно се укључио у изборну кампању на страни опозиције и хоће да отпусти Живорада Николића, аутора и водитеља једне од најгледанијих емисија РТС „Жикине шаренице“, само зато што је у њој недавно гостовао градски менаџер Београда Горан Весић.

Емисија која је емитована протеклог викенда довела је у питање судбину „Жикине шаренице“, а у то се уверио пре две вечери и новинар нашег листа чекајући у реду за карте у Звездара театру на премијери представе „Корешподенција“ заједно са Бујошевићем. Директор РТС, видно узрујан, све време је причао са неким телефоном, а разговор који је водио текао је дословце овако:

– То је пуцање у ноге! Не може тако! Не може човек да буде и уредник и аутор емисије, а да је на листи неке странке. Он нас је довео у проблем, направио нам је огромну штету, нема појма шта је урадио – причао је Бујке саговорнику, очигледно алудирајући на Жику Шареницу.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да је Драган Бујошевић пристрасан.

– Овакво понашање се од Бујошевића могло и очекивати. Он своју пристрасност показује из дана у дан јер њему је најважније шта ће да каже лажна елита на друштвеним мрежама. Ипак, много је важније шта о Жики и његовој емисији мисле грађани. Бујошевић се понаша као острашћени политички активиста, а не као директор јавног сервиса, који треба да буде независан и да уважава све људе који тамо раде без обзира на политичке ставове – наглашава Јованов.

Уместо евентуалног гашења „Шаренице“, Јованов од Бујошевића тражи да објасни где су серије које је платио парама грађана Србије:

– Нека објасни како је могуће да серије чије је снимање платио парама грађана Србије, једна по једна одлазе, гле чуда, баш на Ђиласов канал.

Извор: Српски телеграф