Припрема...

27. фебруар 2019.

Чанкови лигаши призивају Каталонију


Чанкови лигаши формирају савез са Војвођанском партијом. Јованов: Верујем да ће грађани одбити погубну авантуру

Циљ удруживања у фронт је, како је најављено, „обједињавање свих странака и невладиних организација које су спремне да се акционо и политички уједине зарад постизања заједничког политичког циља, а то је враћање пуне аутономије Војводини“. Под тим се, кажу, подразумева да покрајина има законодавну, извршну и судску власт, али и изворне приходе и имовину гарантовану Уставом.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже нам да, по старом обичају, кад год Србија решава неки озбиљан проблем, са леђа ударе војвођански сепаратисти да јој ослабе позицију:

– Војводина има аутономију, али за разлику од времена када су лигаши били на власти и одлучивали, сада нема лопова. Они су имали прилике да покажу колико брину о Војводини, али се потврдило да су само добро бринули о својим џеповима. Било какво покретање сепаратизма је апсолутно неприхватљиво и убеђен сам да грађани неће подржати те њихове авантуре, које могу бити погубне. Такве радикалне идеје никоме нису донеле добро, а мислим да се њима служе јер су невидљиви, па на овај начин показују да постоје.

КОМУНАЛНА КОАЛИЦИЈА

НА питање зашто су напредњаци заједно са ЛСВ у власти у Новом Саду, Јованов каже да је то комунална коалиција:

– Ради се о питањима где ће бити која улица, водовод, контејнери, техничке ствари. Ту нема политике

Извор: Вечерње новости