Припрема...

16. јул 2011.

Чему служе, а уз то и не раде!


Пошто покрајинска власт није у стању да ради свој посао, што је логична последица чињенице да и не зна шта јој је посао, онда не треба да измишља нова тела, него да одступи са функција - Шандор Егереши

Демократска странка Србије сматра да је изјава господина Егерешија којом се најављује стварање Асоцијације војвођанских градова и општина заправо признање, од стране највишег функционера покрајинске власти, да покрајинска администрација не служи ничему. Једино се тако може протумачити најава оснивања нечега што већ постоји.

Наиме, војвођански градови и општине су већ чланови једне “асоцијације” која се зове Аутономна покрајина Војводина. Управо би преко покрајинских органа требало омогућити “комуникацију локалних функционера у интересу грађана” и“лакши приступ ИПА фондовима Европске уније”. То, заправо, и јесте основни смисао постојања покрајинске власти, који је изгледа заборављен и замењен оног тренутка када се почело са пројектом подржављења Војводине.

Пошто покрајинска власт није у стању да ради свој посао, што је логична последица чињенице да и не зна шта јој је посао, онда  не треба да измишља нова тела, него да одступи са функција, јер проблеми настали неспособношћу покрајинске власти не могу да буду решени оснивањем нових тела, него сменом неспособне власти чији би представници, сви до једног, након овако јасног и јавног признања неспособности, и сами требали да поднесу оставке.