Припрема...

6. јул 2014.

Можда је цена ЛСВ два заменика секретара и три гајбе пива


Tan2013-4-25_15179765_2Даме и господо посланици, поштовани господине Јешићу, желео бих најпре да вам у име странке којој припадам и у лично име честитам на начину на који сте радили свој посао, на ономе што сте урадили и на томе што сте успели да покажете да се благовременим, стручним и озбиљним радом могу постићи резултати и у Србији. Утолико пре ми је жао што данас нећемо моћи да подржимо нешто што се тиче на неки начин и Вас, посебно имајући у виду неке изјаве које сте и сами давали у протеклом периоду.

Ја нећу данас понављати све оно што су колега Матејин и колега Будаков већ рекли као разлоге зашто не би требало данас уопште, као опозициона странка, да учествујемо у раду по овој тачки дневног реда и гласању, а то ћемо урадити, него ћу само додати још један аргумент, пошто ребаланс буџета јесте, као и буџет, политички акт, а тај аргумент се тиче политичког контекста у коме се на брзину ставља ова тачка дневног реда и тај политички контекст је веома добро познат и јавности и свима нама овде. Тај политички контекст се тиче нестабилности у Покрајинској Влади, непознавања колико квантитативно посланика уопште ту владу данас подржава, које странке данас у тој влади партиципирају и очигледно да је била потребна једна тема која ће бити довољно важна и која ће представљати најмањи заједнички садржалац, да се покаже да та влада и даље има већину. Очигледно је да се наставља оно што је започето на прошлој седници Скупштине и у чему сам и ја и странка којој припадам, са данашње тачке гледишта, на жалост, учествовао.

Да је то заиста тако и да тешко можете да ме разуверите, говори ништа друго до следећа тачка дневног реда. На основу тога просто сматрамо да ми као опозициона странка немамо ни потребе, ни право да се на било који начин мешамо у унутрашње ствари у вашој коалицији, него се ви сами лепо договарајте шта и како хоћете.

Што се тиче урушавања водопривредних предузећа и могућности да се она уруше уколико им се не доделе ова средства, та опасност је реална, али нажалост, много пре овога је почело са урушавањем водопривредних предузећа и неће опозиција данас својим негласањем и ДСС својим негласањем допринети урушавању. То урушавање сте започели ви, тако што сте за директора водопривредног предузећа „Воде Војводине“ именовали човека који не испуњава ни једну тачку предвиђену конкурсом, а тиче се делатности јавног предузећа за које он мора да буде стручан. Не знам да се на ФАБУС-у учи ни газдовање водним ресурсима, ни искоришћавање и употреба вода, ни заштита од штетног дејства вода, ни заштита воде од загађивања. Можда уче ову трговину на мало рибом, љускарима и мекушцима, па ако је због тога изабран за директора „Воде Војводине“, ја се извињавам.

Да завршим тиме што ћу још једном подвући да ми у гласању, по овој тачки дневног реда, нећемо учествовати. Волео бих да добијем одговор на питање, пошто сам виђао током поплава и господина Јешића и инжењере „Вода Војводина“ на разним телевизијама – где је нестао чувени директор који се није обратио ни једном изјавом, бар га ја нисам видео, што не значи да се није појављивао, али бих волео да знам шта је он то стручно и паметно рекао док су трајали ови проблеми о којима данас треба да гласамо. Хвала вам.

1ИЗБОР ЗАМЕНИКА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ, УПРАВУ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – предложен Александар Јовановић (ЛСВ)

Не бих одузимао време, осим толико да још једном потврдим утисак, који сам рекао малочас, а тиче се и претходне тачке дневног реда и претходне седнице Скупштине. Очигледно је да је она претходна седница дала одређени резултат и реализација тога до чега је довела претходна седница креће од данас, а господине Матејин, уколико у наредном неком периоду имате и даље амбицију да разговарате са онима, са којима сте разговарали у претходном периоду, видите са варијантом – два заменика секретара и евентуално три гајбе пива, можда ће то бити довољно. Хвала.

(Извод из неауторизованих стенографских бележака са 32. седнице СКУПШТИНЕ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ,одржане 19. јуна 2014. године.)