Припрема...

28. октобар 2019.

Да ли је Дачић изиграо Вучића?


Нове искре на релацији СНС-СПС прете да запале буктињу у владајућој коалицији, а тема је ко је најзаслужнији за одлуку 15 држава да повуче признање тзв Републике Kосово!

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић узбуркао је страсти у коалицији речима изговореним у интервјуу Еспресу, да шеф српске дипломатије Ивица Дачић узима заслуге председнику Србије Александру Вучићу када су у питању повлачења признања Kосова.

– Kао што господин Дачић покушава да све што је добро у међународној политици и међународним односима припише себи. Тако каже да је резултат повлачења признања тзв Републике Kосово резултат само његовог рада. То је пре свега ауторитет и углед који председник државе има. Не кажем да није радио и он, али не можете да кажете да је све то министар спољних послова сам изнео без ангажмана најугледнијег човека из ове државе и човека који има највећи међународни ауторитет а то је председник – рекао је Вучевић за наш портал и тако додатно закувао односе у коалицији.

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов каже за Еспресо да подржава изјаву Милоша Вучевића.

– Дачић наступа као да ради самостално и као да је све резултат искључиво његовог рада. То није ни коректно, ни истинито, јер је комплетну спољну политику Србије, њен правац и приоритете дефинисао Александар Вучић, као што је својим радом трасирао пут за спровођење те спољне политике. А ово што ради Дачић је као када би помоћни тренер једног фудбалског тима успехе тог тима представљао као искључиво своје, а да, притом, прећути улогу главног тренера који води тренинге, утакмице, осмишљава тактику, врши одабир играча и све остало што најдиректније утиче на успех тима – рекао је за наш портал Јованов.

Извор: Еспресо