Припрема...

15. март 2018.

Да ли је Јанковић пријавио приходе?


Изјава за медије

Након што је обнародовао да зарађује држањем предавања, било би веома важно да Саша Јанковић каже јавности и где држи та предавања и колико од њих зарађује.

Будући да је обавезан да две године по престанку функције доставља извештаје о приходима и имовини Агенцији за борбу против корупције, поставља се питање да ли је Јанковић поступио по слову закона и пријавио те приходе, или је, по обичају, наставио да крши закон, баш као у време када је био на функцији Заштитника грађана.

Последња информација доступна јавности је да Саша Јанковић има приход од 379.500,00 динара, дакле нешто више од 3000 евра и то се односи на период када се са позиције Заштитника грађана, супротно закону, бавио политиком, али се нигде не спомињу никаква предавања, као ни приходи од њих. Ово је посебно интересантно, јер се у извештајима о његовим приходима види да је Јанковић ранијих година пријављивао и накнаде за ауторске хонораре и предавања, па се поставља питање зашто то не ради и даље? Да ли нешто крије, или само поступа по рецепту свог коалиционог партнера и најбогатијег тајкуна Драгана Ђиласа, који крије како је на волешебан начин и за кратко време стекао огромно богатство.

Могуће је да постоје људи, или установе, које би платиле да чују предавање Саше Јанковића на тему „Како шетати куче и ништа не радити, а узимати од народа 3000 евра месечно“, „Опасности од прангијања у затвореном простору“, или „Грчење од стреса и беса, као основни постулат опозиционог деловања“, али то не мења његову обавезу да своје приходе учини јавним.