Припрема...

20. јануар 2022.

Да се 2009. не понови


Ово је још једна важна реформа, у циљу прикључења Европској унији, о којој су многи само причали, док је председник Вучић успео да је спроведе у дело – поручује овај посланик СНС у Скупштини Србије

– Веома је важно што су грађани подржали предложене промене Устава у делу који се односи на правосуђе. Овим изменама онемогућено је да се икада више понови 2009. година, када су судије и тужиоци бирани на седницама општинских одбора Демократске странке искључиво по критеријуму политичке подобности и када је без посла остало више од 800 судија и тужилаца – напомиње посланик Српске напредне странке у Скупштини Србије Миленко Јованов, говорећи о значају и позитивним последицама референдумске промене нашег најважнијег правног акта.

НОВА ИСКУШЕЊА

Због изборног удруживања свих који су против актуелног шефа државе и његове политике, наредни избори биће по СНС веома тешки, сматра народни посланик Миленко Јованов. С тим у вези, поручује:

– Мораћемо много да радимо да бисмо обезбедили наставак спровођења политике председника Вучића и даљи развој Србије.

Миленко Јованов каже да је ово још једна реформа у нашој земљи, о којој су, како вели, многи само причали, док је председник Александар Вучић успео да је спроведе у дело. Уверен је да ће људи видети промене и бити задовољни оним што долази након референдума, а то је – независно судство и самостално тужилаштво.

– Важно је, такође, што смо овим променама показали да је Србија озбиљан и кредибилан партнер, који спроводи реформе у циљу прикључења Европској унији. То показују и похвале које су дошле од званичника ЕУ. Најзад, референдум је показао и то да ће на наредним изборима против председника Вучића да се уједине сви – и леви и десни, и кусо и репато. Сви ти и такви ће заправо бити у једној колони, ма шта они о томе говорили – наглашава Јованов.