Припрема...

10. јануар 2024.

Делу опозиције смета све што има везе са нашом културом, вером, традицијом


Такозвана прозападна српска опозиција поново је ударила на председника Србије Александра Вучића, и то ни мање ни више него због Републике Српске.

Наиме, извршни директор НВО Регионалне академије за развој демократије Балша Божовић написао је на друштвеној мрежи Икс:

„Вучић је и лично и са своје куле у Београду честитао неуставни дан Реп. Српске. Вучићев режим руши суверенитет Босне и Херцеговине, а кроз подршку 9. јануару, који су установили осуђени ратни злочинци, наставља да подржава Додикову политику сецесионизма. Овим се подрива мир“, написао је он.

Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС, поручио је да је важно да људи у Србији још једном виде шта је алтернатива политици коју води председник Вучић.

– Исто тако, сада народ може да се увери да нису нимало случајне све оне изјаве мржње и увреде према људима из Српске, које су данима опозиционе ведете исписивале на друштвеним мрежама. То су људи који се искрено гнушају свега српског, али им то не представља никакав проблем да траже да владају истим тим Србима и Србијом. Али су поново показали да би у врло кратком времену укинули Републику Српску, одрекли се Косова и Метохије, а онда педантно прогањали све што има везе са српским идентитетом јер, да подсетим, данима већ пљују по прослави Бадњег дана и Божића, по Српској православној цркви и њеним верницима. Смета им и иритира их све што има везе са нашом културом, вером традицијом… Ми, дакле, као народ, подршком председнику Вучићу дајемо подршку очувању идентитета и опстанку нашег народа – навео је он за Ало!.