Припрема...

30. април 2020.

Ђилас и Јеремић тужакају Србију Тањи Фајон и ЕУ

Информер

Лидери Савеза за Србију Вук Јеремић и Драган Ђилас јуче су на онлајн састанку опозиционих првака ушли у жестоку расправу око начина на који ће да тужакају Србију трећеразредним емисарима Европске уније

Вук Јеремић, лидер Народне странке, који се јуче није појавио на протесту СЗС испред Скупштине Србије, за разлику од осталих лидера тог дела опозиције, на састанку је истакао да није добро да се јавност обавештава о писмима која се упућују међународним актерима.

Јеремић и Ђилас, су се уствари посвађали око начина на који ће тужакати сопствену земљу европским политичарима нижег ранга, јер и један и други нису стигли даље од посланице Европског парламента Тање Фајон.

Дубоко убеђени да, „Фајонка“, како је од милоште зову, одлучује о нечему битном у Бриселу, Јеремић и Ђилас, су по ко зна који пут показали да немају благе везе с политиком.

Али оно што се јасно види из жестоке расправе коју су водили, јесте њихова жеља да се по сваку поново докопају власти и Србију врате у време кад су о њеној судбини одлучивали нижеразредни европски политичари.

Мишљења сам да овде нема места никаквом чуђењу, јер Ђилас и Јеремић раде управо онако како су радили у време када су били на власти и када су широм отворили врата странцима да ведре и облаче по Србији. Њима је одувек било важније да имају подршку амбасада и странаца, него народа и када год су могли, одлуке су доносили тако да се задовоље интереси странаца и њихови лични интереси, уместо интереса народа и државе. Они, једноставно, не могу да побегну од свог бедног, слугерањског, менталитета и не схватају да су се ствари у Србији промениле и да данас народ Србије одлучује о томе ко ће бити власт, а ко опозиција, а не странци – рекао је Јованов.

Извор: Информер