Припрема...

30. август 2019.

Ђилас је Гинисов рекордер по брзини богаћења


Ни у Средњем веку, ни у ново доба, није било особе која је напунила џепове народним парама брже и више од Драгана Ђиласа. Он је својим организованим подухватом себе уписао, не само у историјске читанке и уџбенике, већ и у Гинисову књигу рекорда.

Тешко је пронаћи пример особе, која је поверење грађана тако брутално злоупотребила и која је тако бахато, прорачунато, организовано и плански, трпала у своје џепове милионе евра, чак и у периоду када је држава била у економској кризи и када је народ остајао без посла и егзистенције.

Колико се Ђилас погубио у паници и хистерији, показује и то што се представља као жртва некаквог политичког прогона заборављајући да је о његовим сумњивим пословима писала и покојна Верица Бараћ још 2011. године. Није ваљда да је и тада, онако моћан, богат и силан био прогањан?!

Наравно да није, али је коначно дошло време да се ти послови испитају и истраже и да се објасни како неко, готово без банке у џепу за девет година власти постане мултимилионер у еврима.

Најзад, једну ствар бахати тајкун Ђилас никако не може да схвати. Прошло је време када је он постављао питања. Дошло је време да одговара.