Припрема...

6. мај 2021.

Ђилас је нови Илија Чворовић


Драган Ђилас је данас као самоуки истражитељ, попут Илије Чворовића, представио резултате своје истраге, који не показују ништа друго, осим огромне нервозе која Ђиласа мори од када се у јавности појавила тема о тајним рачунима на којима је сакривено 68 милиона долара.

Ђилас је сам рекао да је поднео кривичне пријаве против свих који су у јавности говорили о овим рачунима. Зашто, онда, ако је већ уверен у то да је све измишљено, мирно и сталожено не сачека исход ових поступака и пресуде у своју корист, него на својим конференцијама за новинаре, пред одабраним медијима, он наступа и као тужилац и као судија и као вештак и као сведок?!

Одговор је јасан. Зна и Ђилас шта је истина и врло добро зна шта ће све на тим суђењима да се покаже и докаже, па зато данас организује јавно суђење, чија је улога да се у јавности створи одређена слика, како би се вршио притисак на правосудне органе који баве Ђиласовим случајем.

Једино се поставља питање да ли Ђилас овом трагикомичном представом жели да докаже да је невин, или да је дозвољено искористити позицију у власти и омогућити сопственим компанијама приход од 619 милиона евра, јер он је и јуче показао да нема намеру да одустане од свог већ разрађеног бизниса. Он тражи националну фреквенцију за своје телевизије, тражи подобне уреднике на РТС-у, само да би затим уследила препродаја секунди и ново богаћење.

Међутим, Ђилас ће схватити пре, или касније, да његовог новог богаћења на рачун грађана неће бити, а оно старо ће ускоро морати да објашњава, али не пред одабраним новинарима, већ пред државним органима.