Припрема...

24. фебруар 2021.

Ђилас је, по сопственом признању, најобичнији буџетски тајкун


Ђилас гостовао је у подкасту на Новој С, где је престављен као најбогатији перач прозора, који је новац стекао док се бавио политиком и то периоду када је велики број грађана остајао без посла, реакције су на тријаду хвалоспева које је сам изнео о себи

– Након што је сам себи честитао рођендан, ваљда зато што нико други није, Ђилас је пожелео да целом свету представи своји опрану, испеглану и уштиркану биографију – поручује Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

– Међутим, занео се, мученик, па је заправо само потврдио оно што смо сви одавно знали, а то је да је богатство стекао у периоду док је био на власти. И то сада потпуно побија све његове раније испричане бајке о Чешкој, о томе како је способан итд. Он је, дакле, по сопственом признању, један најобичнији буџетски тајкун, који је искористио моћ коју су му донеле функције у власти, да би секунде и рекламни простор куповао јефтино, а продавао скупо. И каква способност за то треба?! Па тако би и мој пас Лаки могао да се обогати… Ипак, важно је подвући да је Ђилас своје богатство стекао у периоду када је велики број грађана остајао без посла, када су продаване и затваране  фабрике и када је народ сиромашио. Та чињеница показује размере те бестијалне отимачине којој смо сведочили тих година. Ово његово јавно признање је веома важно и ја позивам државне органе да сада раде свој посао, кад се већ човек сам пријавио – каже Јованов.