Припрема...

15. јануар 2020.

Ђилас није градио, већ се бавио уграђивањем


Драган Ђилас је данас као своју економску политику представио све оно што је радио и док је био на власти – смањење јавних прихода, а повећање јавних расхода. Резултат такве политике био би апсолутно исти као онај који су већ једном постигли, а то је довођење Србије до банкротства, откази за пола милиона запослених, потпуно уништавање српске привреде и буквално бацање Србије на колена.

Ни реч Ђилас није рекао о томе како би нешто зарадио за Србију, како би напунио буџет, већ само како би да потроши све оно што је држава Србија зарадила и уштедела захваљујући Вучићу и народу, који је разумео и подржао његову политику.

Иста оваква обећања по систему „лако ћемо“ Ђилас је давао као градоначелник Београда. И шта је био резултат? Задуженост Града Београда за 1.2 милијарде евра, дугови трудницама и породиљама од 390 милиона динара, дугови јавних предузећа, али, истовремено, није било ни динара дуга за рекламе и секунде које су од јавних предузећа и установа наплаћивале његове компаније.

Нису потребне, каже Ђилас, грађанима Србије пруге, не требају ни аутопутеви, не треба ништа. И то не треба никога да чуди, јер ни када је био на власти, Ђилас није градио, већ се више бавио уграђивањем. Последица тога је да Србија није имала ниједан комплетно завршен аутопут, да су на пругама возови ишли брзином „Ћире“, али да су његове компаније приходовале 619 милиона евра.

Дакле, грађани могу да бирају. Или путеви и пруге за народ и Србију, или фабрике, погони и нова радна места, или одговорна, штедљива и домаћинска економска политика, или ново банкротство државе, откази за раднике али, наравно, опет милиони евра за Ђиласове компаније.

А уверен сам да ће и Ђилас убрзо схватити да је народу много више стало до Србије, него до тога да он од милионера, постане милијардер у еврима и да своје намере не може да сакрије шареним лажама.