Припрема...

9. фебруар 2021.

Ђилас пљувао, па полизао


Немамо где да одемо да се вакцинишемо јер вакцина немамо, викао је на сва уста Драган Ђилас. Лидер Странке слобода и правде агитовао је и против руских и кинеских вакцина, тврдећи да грађани Србије, као и он и његова деца, не треба да добијају цепива која се користе у Европској унији.

А онда је променио плочу, стао је у ред испред Сајма како би примио руску вакцину спутњик-В.

Наиме, шеф опозиције је јуче са маском, без опозиционе свите, готово скривајући се, инкогнито, ухваћен у реду на Београдском сајму док је чекао да прими руску спутњик-В вакцину. Спуштене главе, не привлачећи пажњу, лидер Странке слободе и правде, дошао је да прими управо ону вакцину која је обезбеђена захваљујући Вучићевим добрим везама с Русијом.

Наравно, Ђиласу, као и Вуку Јеремићу, који је такође агитовао против вакцина, па се пријавио за кинско цепиво, није пало на памет да се извини.

Миленко Јованов, председник ГО СНС, оцењује ово као нешто својствено лидеру ССП.

– Не ради се овде само о Ђиласовом лицемерју. Него је ово најбољи доказ да би Србија била без вакцина да је неком несрећом Ђилас на власти. Сетите се његовог хистерисања у камеру, како захтева само оне вакцине које ће добити грађани ЕУ. Дакле, тај би човек својим незнањем и неспособношћу довео у ситуацију да немамо вакцина и да се, као пола Европе, тужакамо и кукамо што нам плаћене поруџбине не стижу – закључује Јованов за Српски телеграф.

Додаје да је убеђен да би Ђилас у том случају себе обезбедио, не марећи превише за народ:

– Уосталом, слично је већ једном урадио када је народ остајао без пара, а он се обогатио.