Припрема...

19. септембра 2021.

Ђилас позванији да говори о Маурицијусу, него о КиМ


Драган Ђилас је поново показао да је бахати тајкун који људе око себе доживљава као надничаре у Мултикому, а када се суочи се реалношћу која га демантује, онда се попут размаженог деришта наљути и неће више да се игра, као да ће било коме тако наудити.

Посебно је занимљиво да Ђиласа изузетно иритира сваки захтев да говори о приходима његових компанија, из времена када је био на власти, и које је сам пријавио надлежним институцијама на 619 милиона евра. Поставља се питање зашто и да ли бежањем од ове теме и сам Ђилас показује да је свестан шта је радио.

Најзад, нема превише смисла да Драган Ђилас држи предавања било коме о Косову и Метохији, а посебно не председнику Вучићу. Најпре зато што је у време његове власти Косово прогласило независност, добило верификацију отцепљења пред Међународним судом правде, а жута власт је подизала границе и граничне прелазе између централне Србије и Косова и Метохије.

Са друге стране, председник Вучић се у немогућим околностима, наслеђеним баш  од Ђиласа, борио и изборио да се број признања лажне државе смањи, да не уђу у међународне институције, а све то није довело до последица по Србију, њен статус и позицију у међународним оквирима.

Зато би било боље да Драган Ђилас говори о Маурицијусу. Уверен сам да о њему више зна, да би га боље чувао и борио се за њега, него Косово и Метохију и да га, најзад, за Маурицијус вежу много јаче емоције од оних које гаји према било чему где нема новца, или интереса.