Припрема...

4. мај 2019.

Ђилас прави ријалити у сред Београда


Представници Савеза за Србију планирали су да од суботе кампују у шаторима у Пионирском парку у Београду испред зграде Председништва Србије. Међутим, док део опозиције и поједини челници СЗС буду киснули наредних дана, пошто је најављено лоше време, лидер савеза Драган Ђилас одлучио је да их надгледа из неког оближњег кафића и ресторана. Баш као Велики Брат из истоименог ријалитија…

Тако ће Ђилас направити неку врсту опозиционог ријалитија, што пуно и не чуди с обзиром на то да је он ту врсту ТВ програма и увео у Србију.

Ово камповање најавио је председник Покрета за преокрет и један од оснивача СЗС Јанко Веселиновић, који је прецизирао да ће у суботу, 4. маја, након протестне шетње формирати „слободне зоне“ јер, како каже, власт игнорише захтеве народа који демонстрира.

Иако опозиција већ недељама најављује блокаду државних институција, без прецизирања које тачно установе намеравају да блокирају, извор Српског телеграфа из редова СЗС открива да представници савеза намеравају да кампују испред зграде Председништва. Ипак, неће сви боравити под ведрим небом.

– Ђиласу не пада на памет да буде сатима, а камоли данима, на улици и да, недајбоже, спава под неким шатором. За то ће послужити Веселиновић, лидер Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић, док ће Ђилас „камповати“ у неком оближњем кафићу или ресторану, одакле ће надгледати ситуацију – открива наш саговорник.

С друге стране, ова информација изненадила је потпредседника СНС Миленка Јованова.

Сада сам се баш разочарао. Ја сам био сигуран да ће Драган Ђилас, који је и отац ријалитија у Србији, да приреди највећи ријалити који је забележен у свету. И то тако што ће са Бошком и Вуком да кампује у центру Београда, а да ћемо ми моћи код куће, уз кокице, да гледамо шта они раде. Тачније, како Ђилас неког џепари, како Јеремић лакира нокте, а Обрадовић млати жене. Очекивао сам да све то лепо гледамо у ријалитију у директном преносу. Међутим, сад се и то изјаловило – ироничан је био Јованов.

Извор: Српски телеграф