Припрема...

26. јануар 2021.

Ђилас прети новим насиљем


Драган Ђилас прети грађанским ратом и проливањем крви на улицама Србије ако се не испуне захтеви његовог ССП и партнера из ДС и ПСГ пред изборе најављене на пролеће 2022, међу којима се истиче формирање министарства за спровођење избора (?!). Тај ресор не постоји нигде на кугли земаљској. Последице, отворено прети Ђилас, могу бити фаталне! Оптужујући власт да заводи наводну диктатуру и цензуру, Ђилас и његови опозиционари заправо већ сад праве алиби за „ванинституционалну борбу“ да би се домогли фотеља пошто сва истраживања и прогнозе неумољиво показују да су им шансе на изборима минималне. У ту сврху ангажовани су медији, њима наклоњени и под капом „Јунајтед медије“ старог Ђиласовог партнера Драгана Шолака. Па и психолози (погледај оквир). И сви с истим задатком – да заменом теза представе да је председник Србије и СНС Александар Вучић одговоран за то што ће они да изазивају хаос на улицама. У ту сврху не искључују чак и поновни бојкот избора.

Све то, оцењује потпредседник СНС Миленко Јованов за Српски телеграф, вид је притиска и уцене:

Али не разумем само коме их упућују јер око тих њихових захтева нису у стању да постигну договор ни међу собом. Они заправо сада кажу: „Ако не испуните све наше захтеве, за које ни сами не знамо шта су, и ма колико они несувисли и неозбиљни били, ми ћемо да идемо на улицу и да изазивамо немире – рекао је он.

Језиком претњи и уцена, истиче Јованов, не разговара се са СНС, а посебно се тако не може разговарати с Александром Вучићем:

– Зато, уместо јалових уцена и бесмислених претњи, Ђилас, Лутовац и екипа треба најзад да смисле било шта што није „Уа, Вучић“ и позив на нереде и долазак на власт улицом јер од та посла нема ништа.