Припрема...

24. април 2019.

Ђилас пустио Бошка низ воду!


Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас практично је пустио низ воду свог партнера у СЗС, лидера Двери Бошка Обрадовића, те му поручио да он неће бити тај који ће ићи у насилне демонстрације.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас практично је пустио низ воду свог партнера у СЗС, лидера Двери Бошка Обрадовића, те му поручио да он неће бити тај који ће ићи у насилне демонстрације.

Главни јуноша протеста Обрадовић, предводник насилног упада у РТС, човек чији су саборци носили вешала кроз Теразије и који сваке недеље прети грађанском непослушношћу и блокадом путева, одједном више није по мери Ђиласа.

Свако ко у опозицији није за дијалог нека изађе и каже шта је решење, поручио је Ђилас на Н1, очигледно пикирајући Обрадовића.

– Ја нећу бити тај који ће рећи: „идемо у насилне демонстрације“ и не волим оне који командују јуриш, а не за мном. Свако од нас политичара мора да буде спреман да истрпи критику, свестан сам да није све идеално и да је било грешака, али се протест наставља – подвлачи Ђилас.

Он је поручио и да су у његово време малтене текли мед и млеко.

– Од 2000. до 2012. је био период демократије, четири владе су промењене, медији су били слободни, хапшени су криминалци. Данас тога нема – тврди Ђилас.

Потпредседник СНС Миленко Јованов за Српски телеграф каже да има неколико занимљивих детаља који су последице Ђиласове и Обрадовићеве сарадње.

– Рецимо, Бошку се странка распада, а Ђилас своју гради. Затим, Двери, које су учествовале на изборима, више немају посланички клуб, а Ђилас, чија странка није ни постојала 2016, сада има посланички клуб. Изгледа да је Бошко за савез са Ђиласом и за позицију Ђиласовог силеџије и буздована жртвовао и сопствену странку. Зато и не верујем у слику коју Ђилас покушава да изгради, а у којој је Обрадовић агресивни примитивац, док је Ђилас човек финих манира, па се он као од Бошка ограђује. Они су исти, све што раде координирају – објашњава Јованов, те додаје да се грађани добро сећају Ђиласове власти и како су живели тад, па нема потребе да их он убеђује у супротно.

Извор: Српски телеграф