Припрема...

5. фебруар 2022.

Ђилас се плаши Београђана


Члан Председништва Српске напредне странке Миленко Јованов каже да је занимљиво да се Ђилас није кандидовао ни за шта, иако тврди да је лидер најјаче опозиционе странке

Иако је Владета Јанковић јавно признао да не зна ништа о градским пословима и да није способан да води Београд у пуном капацитету, лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас наметнуо га је као заједничког кандидата његове коалиције на београдским изборима. Намеће се логично питање: ако је Ђилас поносан на своје резултате које је имао као градоначелник Београда, ако верује да Београђани заиста подржавају његову политику упркос свим финансијским малверзацијама и аферама које су пратиле његову владавину српском престоницом, зашто се онда он лично не кандидује, него потура Владету Јанковића?

У изјави за Објектив, члан Председништва Српске напредне странке Миленко Јованов каже да је занимљиво да се Ђилас није кандидовао ни за шта, иако тврди да је лидер најјаче опозиционе странке.

То говори две ствари. Прво, да је он ипак свестан тога шта народ у Србији мисли о њему, његовом времену на власти, али и свему ономе што се сазнало о његовом богатству, тајним рачунима по свету итд. И друго, да је изабрао кандидате који су пристали да буду лутке на концу, којима ће он управљати из дебеле позадине. Зато мислим да и не треба много говорити о тим марионетама, већ се треба бавити оним ко је прави кандидат и за председника, и за парламент, и за градоначелника Београда, а то је Драган Ђилас – објашњава Јованов.

Он додаје да је и сам Владета Јанковић признао да није стручан да води Београд.

Има један “стручан” који се сакрио и не сме на изборе јер га људи баш не воле, али све ће да објасни Владети Јанковићу шта и како треба да ради. Само њега да слушаш и нема глава да те боли – истиче Јованов.