Припрема...

7. јул 2018.

Ђилас способан само за свој џеп


Изјава за медије

Бљутаво и одвратно делује када Драган Ђилас, који је од деце отео Пионирски град да би правио кућу „Великог брата“ и који је у тој кући оставио цркотине пацова, покушава да злоупотребом деце стекне неки бедни политички поен.

Још је бљутавије и одвратније да човек који је Београд задужио за милијарду и двеста милиона евра, који је остао дужан и породиљама и пензионерима, данас држи било коме лекције о задуживању и да о прузи од Солуна до Будимпеште прича човек који није био у стању да поштено и без афера направи мост од Новог Београда до Чукарице.

Оно што Ђилас не може да схвати, јесте да се велики пројекти данас раде због Србије, а не као у његово време, да би тајкуни постајали још богатији и да би касније, попут њега, пријављивали имовину од 25 милиона евра.

А где је све оно што није пријављено? Где је одговор како је то зарађено и како му је баш у време док је био власт изненадно порасла способност и успешност у бизнису? Најзад, колико се тога у Србији могло направити да је новац завршавао у пројектима важним за народ, уместо у џеповима тајкуна?

То нека Ђилас каже, уместо што паметује о ономе у чему се показао као неуспешан и неспособан за друштво, али истовремено веома способан за свој џеп.