Припрема...

21. август 2019.

Ђилас у кирији код трговца оружјем


Шеф Савеза за Србију Драган Ђилас шурује са трговцем оружјем. Према сазнањима Српског телеграфа, која потврђују и јавно доступни подаци из Kатастра, Ђилас је просторије за своју Странку слободе и правде у Улици краља Милана 23/3 изнајмио од фирме „Уни глобал д.о.о. Београд“, чији је власник Небојша Новаковић, један од највећих трговаца оружјем на овим просторима.

Трговина оружјем одувек је била тајновит посао, а сама чињеница да број фирми које су у Србији регистроване за трговину наоружањем и војном опремом из године у годину расте указује да се ради о веома профитабилној делатности. Већином су то приватне фирме које поштују међународне прописе, као што је случај и са „Уни глобал“ д.о.о. Београд“, али је неспорно да ова врста посла никад не може да буде сасвим чиста јер се не може знати ко ће бити крајњи корисник и да ли ће оружје и друга војна опрема бити препродати неком трећем, држави под ембаргом или терористичком покрету.

Српски телеграф послао је питања Драгану Ђиласу око детаља изнајмљивања овог простора, али до закључења одговора нисмо добили прецизније одговоре. С друге стране, добили смо одговор од фирме Небојше Новаковића:

– „Уни глобал д.о.о Београд“ издаје наведени простор дуги низ година, тренутни закупац је Странка слободе и правде. Простор се издаје по тржишним условима, за шта је уредно плаћен порез.

Потпредседник СНС Миленко Јованов додаје да је врло занимљива та информација из ког год угла да се њом бавимо:

Сумњам да ће народ у Србији више икада гласати тако да Ђилас дође на власт, па да након тога пратимо релацију између трговца оружјем и трговца секундама, али би требало обратити пажњу на тај однос и сада и да ли се ради само о изнајмљивању простора или има и неких других пословних односа. Рецимо, ако Јово Бакић, најзад, почне наоружан да бауља београдским улицама у жељи да подигне револуцију, да се види да ли му је Ђилас набавио оружје и да ли је на то добио попуст захваљујући ранијој сарадњи.

Извор: Српски телеграф